DIY: Pregătirea Conurilor de Brad

Spread the love

Un pas foarte important pe care nu vrei să-l ocolești atunci când aduci acasă, din parc sau din pădure, conuri de brad ( sau de pin/molid), este să ai grijă să nu fie gazdele unor mici viețuitoare! Tot felul de gâze și insecte pot popula „recolta” ta de conuri. Chiar dacă ai impresia că sunt curate și nu vezi gâze cu ochiul liber, este bine să nu riști, totuși, și să le pregătești să stea curate sub formă de decorațiuni, oricum le-ai folosi: atârnate în brad de fundițe, în coronițe sau în vase de sticlă.

Insecticid Conuri de brad Alice Blue

Ai nevoie de o pensulă medie, de o cutie de carton, o bandă adezivă și de un insecticid (Sano K300 este foarte bun, dar oricare altul, sub formă de spray, va funcționa). În grădină sau în balcon, curăță bine fiecare con cu peria. Pasul următor, pulverizează insecticidul pe fundul cutiei și răstoarnă conurile înăuntru. Pulverizează cu insecticid de câteva ori deasupra lor și apoi agită (ușor) cutia, să se amestece conurile înăuntru. Închide cutia, sigileaz-o cu bandă adezivă și așteaptă măcar peste noapte pentru a le scoate și a le folosi pentru decorat. Tot în grădină sau balcon, este bine după aceea să le lași să se aerisească, să scape de mirosul de insecticid.

Când sunt gata de folosit, le poți vopsi cu un spray auriu sau argintiu, le poți decora cu glitter, lasă-te în voia imaginației! Totuși, ia în calcul faptul că e periculos să le lași prea aproape de lumânări, așa că mare grijă și spor la treabă!

Gânduri bune,

Alice Blue.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>