DIY cu Laurus Nobilis (Dafin)

Spread the love

DIY Laurus Nobilis Alice Blue

Cred că cele mai frumoase decorațiuni, cele care căștigă lupta cu timpul și trendurile, sunt cele care păstrează amintirea unei persoane dragi sau a unui moment deosebit din viața ta. Dar, cu siguranță, și proiectele DIY și rezultatele lor, ieșite din mâinile tale, îți vor rămâne la suflet. Ți-am pregătit un tutorial extrem de simplu pentru coronița din foi de Dafin. Laurus Nobilis, denumirea științifică, îi amprentează delicatețea :-) . Pentru a o realiza, vei avea nevoie de: o mlădiță (un vlăstar), flexibilă îndeajuns încât să o poți lega într-un cerc (eu am folosit un vlăstar de liliac), măcar 3 pliculețe de frunze de dafin uscate (le găsești în orice supermarket), vopsea aurie (eu am folosit email decorativ auriu), o pensulă moale, adeziv floral Oasis (dar poți folosi și alt adeziv, preferabil pe bază de apă, fără solvenți, ca cele pentru școală), sârmă aurie pentru a-i face o agățătoare (dar poți folosi și sfoară, pe care o vopsești, apoi, aurie).

Materiale necesare Coroniță Dafin Alice BlueÎncepi să vopsești frunzele cu delicatețe, sunt destul de fragile. De aceea și în plicuri le gasești rupte pe majoritatea, însă din trei pachețele sigur vei avea destule cu care să lucrezi. Iți recomand să le vopsești doar pe partea superioară, lăsându-le spatele „curat”, pentru o mai bună aderență între adeziv și mlădiță.

Frunzele de Dafin vopsite Alice Blue

Lasă-le să se usuce și începe să vopsești și mlădița. Nu este obligatoriu, nu se va vedea, însă mai ales dacă vei dori să o faci cadou, e un amănunt de prețuit când va fi observat. Las-o, apoi, să se usuce.

Uscăm mlădița suport Alice Blue

După aproximativ 30 de minute, când s-au uscat, începe să le pui adezivul pe spate, de-a lungul lor. Așteaptă câteva minute. Adezivul lucrează în timpul acesta și vei vedea, atunci când începi să le asezi pe mlădiță, că se lipesc bine și repede.

Frunze Dafin cu adeziv Alice BlueAcum nu-ți rămâne decât să le așezi, circular, una deasupra celeilalte (dar cu vârful frunzei mereu în sensul ceasornicului), pentru a avea o jumătate cu adeziv pe mlădiță, iar cealaltă să adere pe următoarea frunză.

XOX Alice Blue

Prinde coronița undeva, pe perete, în soare, să te poți bucura de toată strălucirea ei. De vei vrea să o faci cadou cuiva drag, ai mare grijă când o împachetezi, frunzele sunt destul de fragile.

Dacă ți-a plăcut tutorialul meu și vei face și tu o Coroniță „Laurus Nobilis”, te invit cu drag să-mi scrii și să-mi atașezi și o fotografie!

Gânduri bune,

Alice Blue.

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>