Galentine’s Day

Spread the love

A început mai mult ca o alegere de a celebra prietenia adevărată între femei. Ce înseamnă acum, după 8 ani de la inventarea ei?original_valentine-s-day-sucks-alcoholic-lollipopInițial stabilită pentru data de 13 Februarie, Galentine’s Day a devenit o alternativă pentru Valentine’s când episodul omonim din serialul de televiziune Parks and Recreation (difuzat de NBC, Statele Unite) a avut un succes atât de mare (4, 98 de milioane de telespectatori, mai exact) încât a stabilit, de la sine, această nouă sărbătoare.

Deși alegerea de a celebra prietenia dintre femei nu ar fi trebuit să anuleze sărbătorirea zilei următoare, 14 Februarie, cu timpul (din 2010 până în prezent) Galentine’s a devenit, mai degrabă, sursa motivației de ridiculizare a Zilei Iubirii.

Dacă la început această sărbătoare presupunea un fel de petrecere în pijamale, între prietene, cu ritualurile aferente – măști de față, manichiură, jocuri de societate – iată că segmentul anti-Valentine’s a confiscat titlul și astfel s-a ajuns la mesajul transmis foarte clar: Valentine’s Day Sucks. Chiar dacă este un joc de cuvinte pentru acadelele (trad.:sucks) în cauză, mesajul este evident.

Știm că ideile bune sunt, în general, confiscate. Gabrielle Chanel spunea chiar „Dacă vrei să fii original, pregătește-te să fii copiat.” Dar, cu timpul, ingenua Galentine’s a fost și confiscată, și transformată. În ceva cu totul diferit decât originalul.

Scrieți-ne, voi cum ați sărbătorit azi?

Happy Valentine’s Day!

Gânduri bune,

Alice Blue.

Photo: Not on the high street

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>