Florărie de Artă? Da, la Shanghai.

Spread the love

Viziunea artistului Alberto Caiola asupra modului în care ar trebui să arate o florărie s-a materializat dintr-un concept Pop-Art, unde oglinzile convexe, aluminiul, titanul și acrilul sunt elemente de suport pentru ridicarea July’s Flower la rang de artă.

thumbs_alberto-caiola-julys-flower-shanghai-flower-display-0617.jpg.770x0_q95

thumbs_alberto-caiola-julys-flower-shanghai-mirrors-behind-flowers-0617.jpg.770x0_q95În articolul semnat de Justin Bergman pentru Interior Design ni se dezvăluie strategia prin care designerul Alberto Caiola (Alberto Caiola Studio) a vrut să diferențieze clientul July’s Flower de tot ce înseamnă actual în designul unei florării obișnuite.

Oglinzile convexe, atașate în spatele florilor din vasele-suport de aluminiu, creează un efect shapeshifting, culorile se topesc și atmosfera devine dinamică, întocmai ca orașul gazdă.

thumbs_alberto-caiola-julys-flower-shanghai-upside-down-neon-letters-0617.jpg.770x0_q95Tavanul este îmbrăcat în oglinzi, rafturile de acril sunt iluminate, iar mesele de lucru sunt mastodonți placați cu titan, amănunte considerate „minimaliste, pentru a nu distrage atenția de la flori„.

thumbs_alberto-caiola-julys-flower-shanghai-building-exterior-street-view-0617.jpg.770x0_q95Copertinele florăriei au fost îmbrăcate în oglindă, pentru a dubla frumusețea florilor din vitrine, efect cu atât mai special pe timpul nopții.

O galerie de Artă Contemporană cu Flori, o întrezărire în shapeshiftingul spre noul master-design interior ai cărui martori suntem, un Au Revoir! „floristului european și suporturilor din lemn vopsite alb” (A.Caiola).

Suntem foarte nerăbdători să aflăm ce credeți, cât de departe ne aflăm de acest tip de Florărie a Viitorului? Și mai important, am vrea, suntem pregătiți să renunțăm la florăriile tradiționale?

Gânduri bune,

Alice Blue.

 

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>