Exhale, Candelabrul din Alge care Purifică Aerul

Spread the love

Denumit și Candelabrul Bionic, Exhale a fost conceput de către Julian Melchiorri, un londonez specializat în design și biotehnologie. Algele din Candelabru, înglobate sub formă de frunze, se hrănesc cu lumină (fotosinteză), absorb dioxidul de carbon din interior și eliberează oxigen.

bionic-chandelier-designboom-2

Invenția sa, unică în lume, a rămas în Colecția Permanentă din Victoria & Albert Museum, Londra. Creat în totalitate manual, Candelabrul Bionic Exhale este susținut de sistemul oferit de Arborea’s Engineers, aflăm din designboom. Acest sistem permite întreținerea și hrănirea permanentă a plantelor, fapt ce i-a conferit și titlul de Candelabrul Viu. 

Julian Melchiorri este și inventatorul proiectului Silk Leaf, care a precedat designul faimosului său Candelabru.

tumblr_ne2y92FzR41rra1j7o1_1280

Frunzele pe care le-a conceput din proteine de mătase ar putea sta la baza unui sistem inovator de purificare a aerului din locuințe și chiar din nave spațiale, pentru că „Plantele nu pot crește în gravitate zero și NASA caută în permanență noi moduri de a produce oxigen, necesare călătoriilor în spațiu” (J. Melchiorri, în Art & Science Journal.)

Gânduri bune,

Alice Blue

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>