Dăruiește Viață!

Spread the love

 

Afară, copacii sunt înmuguriți. Mulți dintre ei au înflorit deja. Într-o seară, o zăpadă de Martie, nemiloasă cu rozul lor parfumat, le-a înghețat petalele.

În spital, el privește pe Fereastră. Și ceilalți copii vin să privească și ei, uimiți, zăpada de Martie. Lor, o soartă nemiloasă le-a înghețat, pe moment, destinele, într-un diagnostic îngrozitor: cancer.

DSC_0099

Sper ca tu, cel ce citești acum aceste rânduri, să nu știi cum e să primești acest diagnostic pentru copilul tău, pentru un micuț rudă cu tine sau al unor prieteni dragi. Mărturisesc, cu sufletul ușor, că nici eu nu știu. Dar dacă cineva apropiat, în viitor, îl va primi, aș vrea să am certitudinea că Oamenii de la Bursa de Fericire , proiectul Asociației Dăruiește Viață , și-au mai împlinit o treaptă în destinul lor îngeresc, construind, deja, Clinica de Oncologie la Spitalul de Copii Marie Curie. Vei găsi, în linkurile de mai sus, proiecte extraordinare, duse la bun sfârșit, prin muncă asiduă, ambiție, devotament și dorința de a coborî țara noastră dintre locurile fruntașe la numărul de cazuri de cancer și de a o ridica, de pe locul 90, din Topul țărilor fericite.

Ție, ca părinte, rudă sau prieten al copilului atât de nedreptățit de soartă, dar și de condițiile actuale „oferite” în spitale, îți spun că există speranța pentru tratament la cele mai înalte standarde, pornind din momentul în care Clinica va fi, deja, construită și inaugurată. Mii de oameni știu, se bazează pe asta. Sunt companii importante care au donat, cu încredere și generozitate, sume considerabile, sau au ales să redirecționeze 20% din impozitul pe profit  , datorat Statului, către Bursa de Fericire.

Mai sunt și mii de oameni simpli, ca mine, care au ales să doneze lunar câte 2 euro prin mesajul „Spital” la 8844, operațional în rețelele Orange și Vodafone sau să doneze online, chiar și din străinătate, aici: http://bursadefericire.ro/#online . Poți alege, și tu, să porți o brățară și/sau un tricou marca Bursa de Fericire, primite în schimbul unei donații.

DSC_0101

Brățara mi-a devenit o amuletă foarte puternică: este de ajuns să o privesc și să simt că fac parte dintr-o familie unită, curajoasă și, mai presus de orice, demnă. Știu că nu voi privi cu indiferență lipsurile actuale din secțiile de oncologie și hematologie unde sunt internați copiii cu cancer. Nu voi aștepta ca „Statul” să le rezolve. Pentru că secundele de așteptare sunt numărate în picături dureroase ce se scurg prin branulele copiilor bolnavi de cancer. Și ei merită să nu mai întârziem construirea Clinicii, să ne purtăm cu demnitate și să punem, fiecare, câte o cărămidă, până vom ajunge să o vedem funcțională. Să nu ne lăsăm înfrânți, pradă sentimentului de neputință în lupta cu realitatea, ci s-o schimbăm noi, cu „armele” puse la dispoziția tuturor celor ce vor să ajute, de către Bursa de Fericire.

DSC_0107

Poți susține această cauză și pe pagina de Facebook a Bursei de Fericire, cu un simplu like. Înseamnă foarte mult, mai ales că și prietenii tăi vor afla de Misiunea Bursei de Fericire   : „(…) Sistemul medical românesc are nevoie de schimbări profunde, dar dispune de fonduri insuficiente. Misiunea noastră este să susținem activitatea spitalelor si a centrelor oncologice si hematologice, prin proiecte de strângere de fonduri. Avem obiective precise si monitorizabile pe fiecare proiect în parte și informăm, totodată, pacienții, în privința drepturilor pe care le dețin. Experiența ne-a demonstrat că, prin acțiuni de implicare și voluntariat, putem aduce schimbări vizibile în sistemul medical. BURSA DE FERICIRE a apărut din dorința de a putea ajuta mai mult, dar mai ales de a uni OAMENI. Este un loc virtual în care ACȚIUNILE prind VIAȚĂ, de aceea avem nevoie de cât mai multă implicare.

Alătură-te, și tu, acționarilor la Bursa de Fericire.

Dăruiește Viață!

Gânduri bune.

Suzana-Alice Tone.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>