Something old

Spread the love

…something new, something borrowed, something blue.

IMG_1969

Azi mă voi opri la „old”, vintage în traducerea noastră retro-shabby-vintage-cool. Chiar dacă nu este o tradiție românească, alegerea unei mirese de a purta, în ziua Nunții, un accesoriu vintage, fie că este o tiară, un Fascinator, o pereche de cercei de argint de-ai bunicii sau chiar rochia ei de mireasă, mi se pare emoționantă și fermecătoare. Povestea de dragoste a bunicilor tăi, acea iubire puternică și specială prin însăși simplitatea ei – s-au cunoscut, s-au căsătorit, s-au iubit și s-au respectat, toată viața lor – va fi invitatul special al evenimentului vostru, prin accesoriul vintage ales.

O broșă veche, pe dantela ce-ți leagă buchetul, medalionul cu fotografia cuiva drag, din familie, de sub capacul cu marcasite, înseamnă doar alte câteva posibilități de a îmbina o tradiție frumoasă cu dorința de a-ți onora bunicii sau străbunicii. Un ceas de buzunar sau vestonul cel mai bine păstrat al bunicului sunt opțiunile prin care și mirii pot onora o poveste de dragoste din familia lor. Sau amintirea ei, atunci când prezența este doar prin suflet, de acolo, din cer.

Eu cred că un eveniment atât de special ca o Nuntă nu ar trebui să fie doar despre cel mai bun meniu, cele mai extravagante compoziții florale, cea mai luxoasă locație. Iubesc și superlativele, ador și moderația. Nunta organizată într-un palat, pentru o prințesă, poate fi de poveste, însă și cea dintr-o poiană are povestea ei fermecată, cu zâne. Iar un liant universal al familiei, la orice nuntă, ar trebui să fie alegerea, sub orice formă s-ar găsi ea, a unei modalități prin care să onorați familiile din care faceți parte. Când veți auzi „La bine și la greu…”, o mângâiere în plus e mereu binevenită, chiar și sub forma unei amintiri dragi, purtate cu dragoste, în una dintre cele mai frumoase zile din viața voastră.

Gânduri bune.

Alice Blue

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>