China construiește Orașul-Pădure, din 40 de mii de copaci și un milion de plante

Spread the love

Ca să fim mai exacți, „un milion de plante din peste 100 de specii”. Dacă termenii biodiversitate și energie geotermală fac parte din vocabularul tău eco-friendly, înseamnă că ești acasă-în-viitor.

forest-city-6

Dacă până acum ți-am recomandat, în categoria noastră de Călătorii și Vacanțe, destinații pentru aventură și relaxare, azi avem o Destinație de Rezidență!

Imaginează-ți că în câțiva ani (cel mai probabil 2020), când orașul va fi construit, vei fi unul dintre cei 30 de mii de locuitori ai celui mai verde punct (locuit și tehnologizat) de pe harta pământului, care va produce 900 de tone de oxigen pe an. Vei trăi printre milioane de plante, te vei bucura de habitatul natural pe care acestea îl vor realiza pentru animale și insecte, și vei conduce pe șoselele special concepute pentru mașini electrice.

Două școli, un spital, zone rezidențiale și comerciale fac parte din proiectul Forest City, acceptat și demarat, deja, de firma de arhitectură Stefano Boeri Architetti, pentru Municipalitatea Liuzhou, China.

În cazul în care s-a omis pe undeva informația că vor fi și ursuleți panda în pădurile de bambus din spatele blocului și aflăm după aceea că e un vis adevărat, ne facem bagajele împreună.

Gânduri bune,

Alice Blue

sursa articol: Metro.co.uk, Futurism.com

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>